Kerja Kosong

Bekas tentera yang berminat menyertai Pasukan Polis (PDRM), sila hadir untuk sesi taklimat bersama JHEV,
pada 24hb November 2010 (rabu)
jam :9:00 pagi
tempat : Kelab Golf Cinta Sayang
SYARAT-SYARAT : berumur 45 tahun ke bawah.
SILA BAWA BERSAMA DOKUMEN YANG BERKAITAN.

About these ads

22 Responses

 1. Assalamualaikkum w.b.t
  Saya sekarang masuk umur 46 tahun 20 hari
  macammana bolehkah saya buat permohonan masuk Pasukan Polis (PDRM) ,Saya juga minat dalam bidang kepolisian.
  Minta penjelasan ,
  sekian terima kasih,
  saya yang benar,

  Shaul Hameed bin mohamed kassim.
  N0.44,Taman Perak,
  10150-Georgetown.
  PULAU PINANG.

  khasyameed@yahoo.com

 2. Saya sedia berkerja di luar Negara sekiranya ada kekosangan terdapat disana , sebagai Pengawal Keselamatan , Pembantau keselamatan, Jaga dan sebagainya.

 3. Saya telah dberhentikan,
  ada tak kerja yang layak untuk saya?

 4. Kpd Shaul Hameed

  Mengikut peraturan oleh PDRM yang dimajukan kepada PBTM mengatakan hanya bekas tentera yang berumur sekurang-kurangnya 45 tahun ke bawah sahaja yang layak memohon disamping lain-lain kelayakan dan ketika ini tiada apa-apa jawatan kosong yang dimaklumkan kepada PBTM Negeri Kedah. Sekian. Wassalam.

 5. Saya pernah berkhidmat di dalam Kor JLJ Di Raja selama 13 tahun. Kini telah berkhidmat di dalam polis bantuan selama 10 tahun dengan perjawatan sjn/pb. Umur terkini 44 tahun, dengan umur sedemikian layakkah sekiranya saya ingin menyertai PDRM. Kalau layak apakah syarat penyertaannya dan bagaimana?.

 6. Saya pernah berkhidmat di REJ 503AW selama 9th
  Umur sekarang 38th dengan yang demikian layak kah saya menyertai PDRM.Kalau layak apakah syarat penyertaannya dan bagaimana?Saya sekadar tamat tingkatan tiga sahaja.

 7. saya berumur 46 tahun 5 bulan. tolonglah longgarkan syarat umur untuk menjadi anggota polis kepada bekas anggota tentera yang agak lama berhenti dengan prestasi yang baik. had umur sedemikian menidakkan peluang kami. saya amat berminat untuk menyertai pasukan polis. Harap mendapat perhatian.

 8. saya bekas tentera berumur 32 tahun amat berminat untuk menyertai pasukan polis.adakah masih terdapat lagi pengambilan untuk bekas tentera kerana saya sudah terlepas untuk sesi pengambilan 2010.

 9. untuk mendapatkan maklumat lanjut bagi menyertai pasukan polis sila hubungi 04-7332446 Jabatan Hal Ehwal Veteran (JHEV)

  • saya akan menamatkan perkhidmatan pada 26/06/2011 berhenti 13 thn, dan berminat untuk menyertai pasukan polis. bolehkah saya boleh memohon sekarang walaupun masih lagi dalam perkhidmatan (PERHEBAT). tolong beri penjelasan bila saya boleh hantar borang BQ-BLP/01?

 10. saya baru saja tamat perkhidmatan,saya ingin bertanya bagaimanakah cara untuk saya memohon kerja sebagai anggota perkhidmatan awam disekitar negeri kedah.

 11. albert anak nasit …

  Untuk menyertai polis sila hubungi JHEV berdekatan untuk mendapatkan maklumat yang lebih tepat

  Raja Abdullah..

  Untuk memohon kerja dalam perkhidmatan awam sekitar negeri kedah iklan jawatan kosong disiarkan dalam internet dan suratkhabar. Surat Sokongan boleh dimohon pada PBTM sekiranya menjadi ahli.

 12. Nak cari kerja…. Nak cari kerja…. Nak cari kerja…

 13. salam untuk pengetahuan encik.sya akan menamatkan perkhdmatan 16 thn pda 17 apr 12.cm na sya nk daftar untuk mnjdi ahli perstuan bekas bekas tentera

 14. As salam,

  Permohonan kepada bekas tentera untuk menganggotai PDRM masih dibuka lagi tak seterusnya nanti?

  Terima kasih dan wassalam.

  Muhammad

 15. apakah nilai sesaorang bekas perajurit yang pertaruhkan nyawa ketika melawan komunis adakah kerajaan mengambil berat terhadap bekas perajurit ini .apakah keistimewaan yang mereka dapat adakala nya saya perhatikan bekas-bekas perajutit ini di abaikan tanpa pembelaan. Mereka ini terumbang ambing mencari sesuap nasi untuk menyara keluarga di masa dan keadaan yang mencabar ini.

 16. salammm..dengar cerita PDRM hanya menerima anggota yang tidak berpencen sahaja…betol kee..?? kalau yang berpencen nk menyertai PDRM bagaimana..?? mohon penjelasan…

 17. berminat menyertai PDRM..tamat perkhidmatan 09.10.2012.umur 41 tahun.bepencen. layak kah mnyertai PDRM.

 18. saya masih berkhidmat dlm ATM skrg dlm GGK, sekiranya menyertai PDRM adakah peluang saya utk menyertai kdo PDRM atau setakat anggota biasa sahaja..?

 19. assalamualaikum….

  Saya berumur 29 tahun dan telah bekerja selama 10 tahun di dalam RAMD 17,Para Kem Terendak , Melaka…Semasa saya berkhidmat saya berjawatan Lans Koperal….Untuk pengetahuan pihak tuan, saya hanya berkelululsan PMR…Sekiranya saya berminat untuk menyertai PDRM, apakah syarat2 yang perlu saya patuhi…

 20. assalammualaikum….saya persara tentera berumur 30 tahun..bagaimana syarat kelayakan untuk menyertai PDRM saya berhenti tentera semasa saya berkhidmat selama 7tahun sahaja dan minta diberhentikan atas masalah keluarga dan sekarang masalah saya semuanya telah selesai dan saya ingin berkhidmat dalam PDRM

 21. sekiranya jawatan kosong polis di raja malaysia di keluarkan maklumkan pada email saya.kerjasama dari pihak tuan amat di hargai.terima kasih.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: